Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Lelystadse senioren blij met opfriscursus rijvaardigheid

Geplaatst op Thursday 11 October 2018 11:33
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland hield dinsdag en woensdag weer de Rijvaardigheidsdagen voor senioren. Met zestig deelnemers werden ze druk bezocht.

Op deze dagen werd met de eigen auto de rijvaardigheid getest en de kennis over de theorie opgefrist. Er was een avond- en een dagprogramma. Volgend jaar wordt weer een ander stadsdeel uitgenodigd om vrijwillig en gratis deel te nemen aan de Rijvaardigheidsdagen.

Theorie en praktijk

Tijdens het avondprogramma werd gesproken over de nieuwste verkeersregels en de nieuwste inzichten in het hedendaagse verkeer. Bij het dagprogramma is gekeken naar de vaardigheden en mogelijk ingeslopen fouten tijdens het rijden in de eigen auto. Dit gebeurde door een gecertificeerde ritadviseur die met de deelnemer mee heeft gereden. Ook kregen de deelnemers een ogen-, hoor- en reactietest.

Ook was een fysiotherapeute aanwezig die adviseerde over het in- en uitstappen in de auto en de zithouding tijdens het rijden.

Enthousiast

De ouderen die aan de Rijvaardigsdagen hebben deelgenomen, zijn zeer enthousiast over de dagen. Niet alleen is het leuk om te doen, naar eigen zeggen heeft de cursus ook een positief effect gehad op hun theoretische kennis en hun zelfvertrouwen.

Wethouder Ed Rentenaar: 'Door deze senioren rijvaardigheidstraining weten de deelnemers beter wat hun sterke en minder sterke kanten in het verkeer zijn. Dat zorgt ervoor dat zij én voor langere tijd én veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. Ik ben dan ook heel blij dat deze dagen zo enthousiast ontvangen zijn'.

Partners

De Rijvaardigheidsdagen werden ook dit jaar georganiseerd door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Lelystad, van Boxtel Hoorwinkel en de gemeente Lelystad. De Rijvaardigheidsdagen zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.