Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Wijkraad houdt fietsverlichtingsactie in Kustwijk

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 08:30
  • © Pixabay

pinterestmail

Lelystad - Inwoners van de Lelystadse Kustwijk kunnen op donderdag 18 oktober gratis hun fietsverlichting laten controleren. De wijkraad Kustwijk biedt deze mogelijk aan als onderdeel van het landelijke project ANWB Fietsverlichtingsactie.

De veiligheid van de fiets, onder andere de verlichting, remmen en stuur, worden aan een controle onderworpen. Voor defecte verlichting is een beperkte hoeveelheid lampjes beschikbaar die gratis worden gemonteerd. Van andere gebreken krijgt de eigenaar een lijst mee met het advies deze te (laten) repareren.

De fietscontrole vindt op 18 oktober van 14.30 tot 19.00 uur plaats op het parkeerterrein bij buurthuis De Dukdalf aan de Punter 35-27.

Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. De kans op een aanrijding neemt met 20 procent af met goede fietsverlichting.

Kijk hier voor meer informatie.   

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.