Lelystad

Nieuwe locatie Kinderopvang De Roezemoes feestelijk geopend

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018 13:14
  • Wethouder Elly van Wageningen opent de nieuwe locatie van De Roezemoes. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Het bekende groene noodgebouw van Kinderopvang De Roezemoes in Lelystad is sinds deze zomer niet meer de locatie waar de kinderen verblijven. Met hulp van de gemeente en basisschool De Horizon is er een paar meter verderop een mooi nieuw pand gebouwd.

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor De Roezemoes. De visie is met de jaren veranderd van een kleinschalige peuteropvang naar een kinderopvang die zich bewust inzet voor natuurbeleving en gezonde voeding. Kleinschalig willen ze blijven, zodat flexibiliteit en kwaliteit niet verloren gaat.

De medewerkers hebben als missie om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen, eten en zelfs buiten slapen behoort tot de mogelijkheid. Kinderen komen steeds minder in aanraking met de natuur; De Roezemoes wil hier verandering in brengen. De grote tuin wordt daarom in gericht met veel groen, natuurlijke materialen en een moestuin. Ondanks dat er voor elk kind genoeg te beleven en te ontdekken is in de tuin gaan de kinderen ook regelmatig op pad naar het Woldpark of Woldbos zo komen zij nog meer in contact met de natuur.

Na de feestelijke opening door wethouder Elly van Wageningen was het voor jong en oud mogelijk om een kijkje in het nieuwe gebouw te nemen. Er waren verschillende feestelijke activiteiten in thema van natuur en gezonde voeding.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.