Lelystad

Huis in Warande staat in één dag

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 12:05
  • © Flow Media / Corinne Groenenberg

  • © Flow Media / Corinne Groenenberg

  • © Flow Media / Corinne Groenenberg

mail

Lelystad - Aan de Ranonkellaan in de nieuwe Lelystadse wijk Warande worden in vier weken tijd 28 huurwoningen gebouwd. Nu is het bouwen met prefab elementen geen nieuwigheid, maar één huis per dag is toch wel snel.

Bouwbedrijf Volkers Wessel bouwt de woningen, vlak bij de Deen supermarkt in de Warande. Ze komen in onderdelen uit de fabriek en worden daarna als een bouwpakket in elkaar gezet. Omdat de daken worden bedekt met zonnepanelen, zijn de woningen nog duurzaam ook: nul-op-de-meter.

Als ze klaar zijn, worden de woningen verhuurd voor 950 euro per maand, inclusief vaste lasten. De verhuur gaat via Buisman Makelaars.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
14 Sep 2018 16:51
H.P.M. van der Kolk
Dat bouwen in 1 dag is echt geen prestatie, het gebeurt elders al jaren. De vraag is wel: zijn deze woningen net zo comfortabel als 'traditioneel' gebouwde woningen? In de Kreek, en ook elders in de Atolwijk zijn ook veel geprefabriceerde woningen neergezet. (vanaf 1973) Dat is niet altijd een succes gebleken: extreem gehorig door betonnen scheidingswanden zonder 'acoustische ontkoppeling', doorlopende prefabvloeren en niet gescheiden rioolsystemen etc. Als je zo woningen bouwt win je wel tijd (geld) maar de kwaliteit lijdt daar zonder meer onder. De vraag is of dat zich mettertijd terugbetaalt..... EN: het is natuurlijk onzin dat deze woningen in 1 dag gebouwd worden: hoeveel tijd is er in de fabriek aan voorafgegaan? En de tijd voor de fundering? Of wordt het gewoon een plaat beton op opgespoten zand?
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...