Lelystad

Rondje IJsselmeer voor goed doel

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 09:45
  • © NL Tour Rides

  • © NL Tour Rides

  • © NL Tour Rides

pinterestmail

Lelystad - Fietsen rond het IJsselmeer voor het goede doel, dat is de IJsselmeer Challenge. Deze fietstocht voor het Fonds Gehandicaptensport vindt plaats op zondag 19 augustus. De start is naast Batavia Stad in Lelystad.

Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. NL Tour Rides, de organisator van de IJsselmeer Challenge, support graag mensen die een extra steuntje nodig hebben, omdat ze door een fysieke beperking moeilijk kunnen sporten. 'Fonds Gehandicaptensport realiseert dat, maar heeft daar financiële steun bij nodig. Van breedtesport tot topsport maken zij dromen waar voor mensen met een beperking. Mensen met een handicap kunnen daardoor ook het plezier en de gezondheid van sporten ervaren'.

De IJsselmeer Challenge bracht in 2017 meer dan 25.000 euro bijeen aan donaties. 'Voor de editie 2018 gaan we voor het dubbele! We vragen de deelnemers zich bij de IJsselmeer Challenge te laten sponsoren via hun persoonlijke donatiepagina op de site'.

De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge fietsen langs het grootste meer van Nederland. Er zijn geen bergen, maar polders, natuurgebieden, dijken, wind mee, wind tegen, waterwerken en pittoreske dorpjes. Er zijn vijf verschillende routes, variërend van 50 tot 300 km. 'Welke afstand je ook rijdt, het zal in alle gevallen een echte challenge zijn'.

Kijk voor meer informatie op: www.ijsselmeerchallenge.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.