Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Hrishikesh Harcharan wint wedstrijd Meesterschap in Techniek 2018

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 15:00
  • Winnaar Hrishikesh Harcharan. © Rick Roos

pinterestmail

Lelystad - Hrishikesh Harcharan uit Lelystad heeft de wedstrijd Meesterschap in Techniek gewonnen. Hij versloeg hiermee 41 andere middelbare scholieren uit Lelystad die samen een tiny house gebouwd hebben dat bijna klaar is voor de verkoop.

 

Meesterschap in Techniek was een wedstrijd voor leerlingen in het vmbo, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In vijf teams bouwden techniek-leerlingen van ISG Arcus en de SGL in Lelystad in delen aan een eindproduct.

Tweewekelijks vond er een jurymoment plaats. Bij de beoordeling werd gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. De puntentelling werd op www.meesterschapintechniek.nl bijgehouden.

Studie werktuigbouwkundige installaties

Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, werd uiteindelijk gestreden om de Meesterschaptitel 2018 én de daarbij passende prijzen. Hrishikesh won de titel én een cheque ter waarde van 4000 euro te besteden aan opleiding of carrière. Hij wil het geld inzetten voor een studie werktuigbouwkundige installaties.

Teamprijs voor Men in Orange

Het team Men in Orange won de teamprijs: een vip-dag op het kartcircuit van de gebroeders Coronel. Tim Coronel was nauw bij de wedstrijd betrokken en heeft op 8 maart de wedstrijd ook geopend. 

Meesterschap in Techniek was een initiatief van Rotary Lelystad en Lelystad Lerende Stad in samenwerking met de gemeente, het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs in Lelystad. Meesterschap in Techniek wordt uitgevoerd door de Stichting Beleef Je Beroep.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.