Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Leerlingen De Vuurtoren leren over beroepen

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 13:21
  • © Lisette Drost

  • © Lisette Drost

pinterestmail

Lelystad - Achtendertig leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Vuurtoren in Lelystad hebben de eerste maanden van IMC Basis dinsdag feestelijk afgesloten.

In de IMC Basis-lessen ontmoetten zij bevlogen vakexperts met uiteenlopende beroepen en maakten zij onder hun leiding kennis met een ruime hoeveelheid vakgebieden.

IMC Basis is een lesprogramma dat is bedoeld om maatschappijgericht onderwijs te integreren in het basisonderwijs. De kern is dat leerlingen en enthousiaste vakexperts elkaar ontmoeten in de klas, samen aan de slag gaan met het ‘echte werk’ en op excursie gaan naar uiteenlopende werkplekken. Leerlingen maken kennis met verschillende vakgebieden zoals wetenschap, ondernemen, recht, geneeskunde, journalistiek, film, wiskunde en beeldende kunst.

Ondernemersmarkt

De leerlingen van De vuurtoren zijn in april begonnen met IMC Basis. Ze zijn in de afgelopen maanden bezig geweest met de vakken Journalistiek, Veiligheid, Beeldende Kunst en Ondernemen. Dinsdag hebben ze dit schooljaar afgesloten met een ondernemersmarkt. De leerlingen hebben hun eigen bedrijfje opgericht en hun producten verkocht voor het goede doel, een onderwijsproject in Soedan van Unicef/Warchild. Volgend schooljaar gaan ze verder met veel uiteenlopende vakken en ervaringen.

Ontwikkelen vaardigheden

Naast het ervaren van de beroepen en vakgebieden was er ook aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, invloed uitoefenen, conflict hanteren en debatteren. Dankzij ruime aandacht voor hun competenties hebben de leerlingen hun interesses en talenten kunnen ontdekken en met deze ervaringen en ontmoetingen in het achterhoofd kunnen ze gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige opleiding en baan.

IMC Basis op De Vuurtoren is sterk verbonden met Lelystad en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren zoals de gemeente Lelystad, de Rabobank en serviceclub Tafelronde 168 Lelystad.

Na de zomervakantie gaat IMC Basis voor de nieuwe groep 7 en 8 van De Vuurtoren door. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar gastdocenten en bedrijven. Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.