Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Liander plaatst gratis nieuwe energiemeters in Lelystad

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 09:33
  • De plaatsing van een slimme meter. © Liander

pinterestmail

Lelystad - Netbeheerder Liander is in Lelystad gestart met de gratis plaatsing van nieuwe energiemeters bij huishoudens en kleine bedrijven. De traditionele elektriciteits- en gasmeter worden vervangen door slimme energiemeters.

Liander heeft aannemer BAM gevraagd de werkzaamheden uit te voeren. 

Inwoners met postcode 8211, 8212, 8219, 8221, 8222, 8223 en 8255 ontvangen in juli of augustus een brief met meer informatie over de slimme meter. In de tweede brief staat uitgelegd hoe een afspraak gemaakt kan worden met de monteur om de nieuwe energiemeters te plaatsen. De slimme meters worden nu gratis geplaatst, omdat Liander de hele wijk in één keer kan voorzien van slimme meters. Wie er later alsnog voor kiest, betaalt een kleine vergoeding.

Geen verrassingen aan het einde van het jaar

De slimme meter is een digitale meter die zelf het energieverbruik registreert. Elke twee maanden worden automatisch de meterstanden gedeeld met de energieleverancier en de klant ontvangt op dat moment een kosten- en verbruiksoverzicht. Dat betekent geen verrassingen meer aan het einde van het verbruiksjaar. En meer inzicht in het verbruik maakt het makkelijker om energie en daarmee geld te besparen.

Elektriciteitsnetten klaar maken voor de toekomst

De slimme meter is een belangrijke stap om de elektriciteitsnetten klaar te maken voor de toekomst. Zo wordt elektriciteit niet meer alleen geproduceerd door de traditionele energieleveranciers, maar komen er steeds meer producenten bij. Dit zijn bijvoorbeeld bezitters van zonnepanelen die via het dak elektriciteit opwekken. Zowel voor eigen gebruik als voor teruglevering aan het energienet. Goed inzicht in de hoeveelheid elektriciteit die wordt afgenomen van of geleverd aan het elektriciteitsnet is belangrijk voor de netbeheerders. Zo kunnen zij zorgen dat iedereen altijd kan rekenen op levering van energie. De slimme meter helpt om dit inzicht te krijgen. 

Kijk hier voor meer informatie over de slimme meter.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.