Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Drie medewerkers Aviodrome gewond bij crash vliegtuig

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 18:29
  • De Convair 340. © Thijs Postma

pinterestmail

Lelystad - Drie Nederlandse werknemers van het themapark Aviodrome zijn gewond geraakt bij een crash van een Convair 340, een historisch vliegtuig dat door het Nederlandse Aviodrome is aangekocht.

Het ongeval met het vliegtuig vond plaats bij het Zuid-Afrikaanse Pretoria tijdens een testvlucht. Er zijn zo’n twintig gewonden. Een deel van de gewonden is er ernstig aan toe. Dat melden hulpdiensten. Volgens de krant Pretoria Rekord is er iemand aan zijn verwondingen overleden.

De drie Nederlanders zouden lichtgewond zijn. Voor de zekerheid zijn zij ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Serena van Kammen, General Manager van Aviodrome, vertrekt namens de directie, morgenochtend direct naar Pretoria om de medewerkers van Aviodrome bij te staan.

Over enkele dagen zou het vliegtuig, met verschillende tussenstops, naar Nederland worden gevlogen om het in Lelystad tentoon te stellen. Het betreft een historisch toestel van Martin's Air Charter uit 1954. 

Het toestel zou op 12 juli aan een tocht beginnen richting Lelystad. Eerder investeerde het luchtvaart-themapark volgens Luchtvaartnieuws.nl 350.000 euro in de overtocht van het toestel.

De Convair 340 vloog in Nederland bij KLM en Martin's Air Charter, het latere Martinair.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.