Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Rondom De Meent komen meer parkeermogelijkheden

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 19:42
  • De Meent. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Het gebied rondom De Meent in Lelystad gaat op de schop. Er komen onder andere meer parkeermogelijkheden. De werkzaamheden duren van maandag 16 juli tot en met december.

Tijdelijke parkeerzone

Deze maand vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, waarna in augustus wordt gestart met de uitvoering. Om het werk goed uit te kunnen voeren, wordt er vanaf 20 augustus een tijdelijke parkeerzone ingesteld in dit gebied. In deze blauwe zone mag er maximaal 2.5 uur aaneengesloten geparkeerd worden, met gebruik van een parkeerschijf. De parkeerzone geldt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere parkeermogelijkheden in het Stadshart.

Blauwe zone

Met ingang van 20 augustus treedt de tijdelijke parkeerzone in werking. Tijdens de uitvoering van het werk blijven altijd 200 parkeerplaatsen beschikbaar. De locatie van de beschikbare parkeerplaatsen varieert, omdat deze afhankelijk is van de fasering van het werk. Ook blijven er altijd drie gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Langer parkeren?

In de blauwe zone mag maximaal 2,5 uur geparkeerd worden. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere (betaalde) parkeermogelijkheden. Een aantrekkelijk alternatief voor betaald parkeren is een parkeerabonnement of een parkeerbundel. Hiermee kan voordelig geparkeerd worden in een parkeergarage in het Stadshart.

Meer parkeermogelijkheden dan voorheen

Als het werk volgens planning verloopt, dan zijn de werkzaamheden voor het einde van het jaar afgerond. De openbare ruimte ziet er dan weer netjes uit en rondom De Meent zijn meer parkeermogelijkheden dan voorheen. De blauwe zone wordt opgeheven en bezoekers kunnen weer gratis parkeren, ook langer dan 2,5 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.