Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Filmpje over zwerfvuilvrij maken van Zuiderzeewijk gelanceerd

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 16:07
  • © Fotostudio Wierd

  • Wethouder Nelly den Os lanceert het filmpje. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Enkele enthousiaste bewoners uit de Zuiderzeewijk ruimen regelmatig zwerfafval op in hun wijk. Dit doen zij al geruime tijd, samen met Centrada, Welzijn Lelystad, de Kluswinkel en gemeente. Omdat dit een prachtig voorbeeld is van Mensen Maken de Buurt, is hier een filmpje van gemaakt.

Het filmpje volgt op de reeks over het werk van de ideeënmakelaar en de bewonersconsulent in Lelystad. Met een druk op de knop heeft wethouder Nelly den Os het eerste filmpje gelanceerd over de rol van de zwerfafvalcoördinator in Mensen Maken de Buurt.

Wethouder Nelly den Os: 'Een mooi en schoon Lelystad begint voor de deur. Ik vind het daarom fantastisch dat ik het eerste filmpje over zwerfafvalruimen mag lanceren. Ook in andere wijken in Lelystad zijn zwerfvuilopruimers actief en zorgen bewoners samen met de zwerfafvalcoördinator voor een nette, opgeruimde buurt. Vier of zes handen werken sneller dan twee. En het is nog veel gezelliger ook!'

Schoonmaakacties

In veel wijken zijn er mensen die zich inzetten voor een mooie schone leefomgeving, meestal ondersteund door de zwerfafvalcoördinator. Hij denkt met bewoners mee en voorziet ze van materialen om het opruimen van zwerfafval makkelijker te maken. Naast het ondersteunen van initiatieven van bewoners, organiseert de zwerfafvalcoördinator acties met scholen, waarbij nadruk wordt gelegd op het belang van recyclen. Hierdoor zien en leren kinderen dat afval eigenlijk geen afval is, maar een grondstof voor een ander product.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.