Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Eerste paal woningbouwproject De Cornelis geslagen (video)

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 12:24
  • Ook de kopers waren aanwezig. © De 4 Linden Makelaardij

pinterestmail

Lelystad - De feestelijke eerste paal van het appartementengebouw De Cornelis op het werkeiland in Lelystad-Haven is vorige week geslagen.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen bouwt 22 appartementen direct grenzend aan de jachthaven en het Markermeer. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht door De 4 Linden Makelaardij.

Wethouder Janneke Sparreboom heeft de feestelijke handeling verricht in aanwezigheid van alle kopers. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2019 worden opgeleverd.

Historisch punt

Appartementengebouw De Cornelis wordt gebouwd op historische grond. Het werkeiland is hét punt waar in 1950 werd begonnen met de inpoldering van Oostelijk Flevoland. Het markante gebouw torent boven het water uit en staat op een ‘terp’ van basalt, refererend aan de dijk rond de polder. Met de puntdaken sluit de architect aan bij de originele bebouwing op het werkeiland. Een mooie toevoeging aan een historisch punt in Lelystad.

Specialist

De Nijs is ontwikkelaar en bouwer van appartementencomplex De Cornelis. Het Noord-Hollandse bedrijf is specialist in binnenstedelijk bouwen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.