Lelystad

Praktisch verkeersexamen Lelystad viert 40e jubileum (foto's)

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 11:06
 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Leerlingen van basisschool De Brink beten op maandagochtend het spits af van de jubileumeditie van het praktisch verkeersexamen in Lelystad. Aan deze veertigste editie doen deze week meer dan duizend leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen mee.

Het begon 40 jaar geleden met drie scholen. Samen met de afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie werd het examen toen afgenomen op het Jagersveld. Later werd het parcours voor het examen verplaatst naar de Gordiaan, in het centrum van de start.

De oprichter van het praktisch verkeersexamen, Klaas Lamminga, is er al die jaren bij geweest. Ook deze maandagochtend wenste hij de deelnemers succes. Er doen 32 scholen met 1100 leerlingen mee aan het verkeersexamen.

Gebak uitgedeeld

Voor aanvang overhandigde wethouder Ed Rentenaar een cheque van 250 euro aan de Lelystadse afdeling van VVN. En namens de gemeente werd er gebak uitgedeeld aan de vrijwilligers die het praktisch verkeersexamen mogelijk maken.

De aan het examen deelnemende schoolkinderen kregen geen gebak; dat fietst namelijk niet zo handig. Wel kregen alle deelnemende kinderen aan het einde van het afgelegde parcours een groen fluoriscerend rugzakje.

[De tekst gaat verder na de foto]

 • gallerij afbeelding

  Wethouder Ed Rentenaar (links) en Klaas Lamminga wensen een deelnemer succes. © Fotostudio Wierd

 

De fietsen van de kinderen zijn vooraf gecontroleerd met medewerking van leerlingen van De Steiger. Studenten van de de opleiding Servicemedewerker van MBO College Lelystad werken mee tijdens het afnemen van het examen. Zij bemensen de controlepunten langs het parcours.

Bezoek wielerploeg Roompot

Het jubileum krijgt donderdagmiddag nog een staartje. De renners van Team Roompot- Nederlandse Loterij komen met een ploegenbus naar de Agorahof. De deelnemers aan het verkeersexamen hebben dan een Meet & Greet met Leontien van Moorsel, Taco van den Hoorn en Johan van der Velde.

Kijk hier voor meer informatie.

 • gallerij afbeelding

  Gebak ter gelegenheid van het 40e jubileum. © Fotostudio Wierd

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.