Lelystad

Commissie Van Geel presenteert rapport over grote grazers

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018 11:20
  • Afgelopen zondag werd er opnieuw gedemonstreerd tegen het 'dierenleed' in de Oostvaardersplassen. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Pieter van Geel presenteert op woensdag 25 april om 14.30 uur het rapport over de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

De commissie die Van Geel vertegenwoordigt, is samengesteld naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van SGP / VVD ‘Richtinggevende uitspraken Beleidskader beheer Oostvaardersplassen’. De commissie biedt het rapport aan aan het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Persconferentie in provinciehuis

De persconferentie vindt plaats in het provinciehuis in Lelystad. Tijdens de conferentie geeft Van Geel zelf een toelichting op het rapport. Gedeputeerde Harold Hofstra geeft vervolgens een eerste reactie namens het college van Gedeputeerde Staten. De digitale versie van het rapport is na afloop van de persconferentie beschikbaar via: www.flevoland.nl/oostvaardersplassen.

Vertraagd

Het rapport zou aanvankelijk in maart gepresenteerd worden, maar dit werd uitgesteld. Als reden van de vertraging noemde Van Geel de opgelaaide maatschappelijke discussie over de wijze waarop de grote grazers in het gebied worden beheerd en de acties van burgers die zich tegen dat beheer keren. Van Geel wilde de ontwikkelingen in februari en maart meenemen in haar advies en nog een aantal personen en instanties raadplegen.

Provincie verantwoordelijk

De commissie Van Geel is in juli 2017 door het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland ingesteld om te adviseren over nieuw beleid voor het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Sinds 2016 ligt de verantwoordelijkheid daarvoor niet meer bij het Rijk, maar bij de provincie. Op basis van het advies zal de provincie een nieuw beleid vaststellen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers