Lelystad

Gouden Kiekendief voor oud-luchthavendirecteur Erik Lagerweij

Geplaatst op Sunday 15 April 2018 17:12
  • Erik Lagerweij (links) krijgt de Gouden Kiekendief opgespeld door Leen Verbeek. © Provincie Flevoland

pinterestmail

Lelystad - Erik Lagerweij, de oud-directeur van Lelystad Airport, ontving donderdag uit handen van commissaris van de Koning Leen Verbeek de Gouden Kiekendief van provincie Flevoland.

De Gouden Kiekendief is het ereteken voor verdienste van de provincie Flevoland. Lagerweij nam afscheid van Lelystad Airport. Daar werd hij in 2011 directeur. Toen was net besloten dat de luchthaven zou groeien.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Drijvende kracht

Lagerweij was de drijvende kracht achter de uitbreiding van de luchthaven. Daarmee werd de basis gelegd voor belangrijke economische gebiedsontwikkeling in Flevoland. Tegelijkertijd stond Lagerweij aan het hoofd van de voorbereidingen van de bouw van de nieuwe terminal, de start- en landingsbaan.

Bij de ontwikkeling van Lelystad Airport als vakantieluchthaven heeft hij veel oog gehad voor duurzaamheid en de omgeving. De wijze waarop hij te werk ging, heeft een grote bijdrage geleverd aan het draagvlak voor de luchthaven in Flevoland. Dankzij zijn inzet voor de ontwikkeling van Lelystad Airport en daarmee zijn bijdrage aan economische groei van Flevoland, ontvangt Lagerweij het ereteken voor verdienste van de provincie Flevoland.

Voor de tweede keer uitgereikt

De Gouden Kiekendief is de belangrijkste Flevolandse onderscheiding. De onderscheiding bestaat sinds maart 2017. De Gouden Kiekendief is nu voor de tweede keer uitgereikt. Eerder ontving Riet Rijs de onderscheiding. De Gouden Kiekendief is bedoeld als blijk van waardering voor personen of organisaties die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie. De onderscheiding wordt toegekend op voordracht door het college van Gedeputeerde Staten. Naast het ontvangen van de Gouden Kiekendief, wordt de naam van de ontvanger bijgeschreven in het Ereboek van de provincie Flevoland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.