Lelystad

Rustige én luidruchtige acties tegen 'hongerbeheer' Oostvaardersplassen

Geplaatst op zondag 15 april 2018 14:48
 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

 • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Tegen het omstreden beleid rond de grote grazers in de Oostvaardersplassen werd zondag weer actie gevoerd. Een stille tocht door Lelystad die eindigde bij het provinciehuis verliep rustig en ordelijk. Een grotere groep voerde luidruchtiger actie bij het natuurgebied.

De deelnemers aan de stille tocht waren in het zwart gekleed en ze droegen witte bloemen mee. Ze liepen langs de 'monumenten van Lelystad' naar het provinciehuis, waar ze een toespraak hielden. Bij het provinciehuis werd een wit kruis met bloemen gelegd.

Ondertussen protesteerde een grotere groep actievoerders luidkeels bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg. Zij droegen spandoeken bij zich met teksten als 'Ik eet. Jij eet. Zij eten niets', 'SBB shame on you' en 'Stop dieren mishandelen!!'. Deze groep ging zondagmiddag ook naar het provinciehuis en hield daarna een langzaamaan-actie op de A6 richting Amsterdam. Hier deden meer dan 250 auto's aan mee.

Demonstratie rustig verlopen

De gemeente Lelystad meldt dat de demonstratie rustig is verlopen. 'Volgens de met de organisatoren gemaakte afspraken wordt het verkeer op de A6 niet gehinderd'. 

[De tekst gaat verder na de fotoserie]

 • gallerij afbeelding

  © Fotostudio Wierd

 • gallerij afbeelding

  © Fotostudio Wierd

 • gallerij afbeelding

  © Fotostudio Wierd

 

Staatsbosbeheer had zich de afgelopen week voorbereid op de komst van actievoerders. Voor de zekerheid was en aantal toegangswegen tot het natuurgebied gebarricadeerd met betonblokken. Bedoeld om actievoerders met paardentrailers uit het gebied te weren. Desondanks was een aantal actievoerders er in de nacht van zaterdag op zondag in geslaagd over de hekken te klimmen. Zij hebben een zwarte doodskist en witte kruizen in de Oostvaardersplassen neergezet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers