Lelystad

Mooi wandelweer tijdens Natuurlijk Flevolandtocht

Geplaatst op zaterdag 14 april 2018 11:49
  • Natuurlijk Flevolandtocht © Fotostudio Wierd

  • Natuurlijk Flevolandtocht © Fotostudio Wierd

  • Natuurlijk Flevolandtocht © Fotostudio Wierd

  • Natuurlijk Flevolandtocht © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De Stichting Peripatoo houdt op zaterdag 14 april voor de dertiende keer de Natuurlijk Flevolandtocht. De wandeltocht voert over Flevolandse paden en wegen en door de prachtige natuurgebieden rond Lelystad.

De eerste wandelaars vertrokken vanaf 08.00 uur ’s ochtends vanuit Restaurant Hajé Natuurpark aan de Vlotgrasweg 11 in Lelystad.

Op de 40 kilometer kon worden gestart tot 09.00 uur, op de 25 km tot 11.00 uur, op de 18 km tot 12.00 uur, op de 12 km tot 13.30 uur en op de 7 km tot 14.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Tijdens deze wandeltocht kunnen de deelnemers in Natuurpark Lelystad talloze dieren ontmoeten die ze in Europa in de vrije natuur niet zo gauw zullen aantreffen. De dieren worden in het park gefokt om later elders te worden uitgezet. Zo zijn er onder meer wisenten, pater davidsherten, przewalskipaarden, ooievaars, otters en wilde zwijnen. Wandelaars op de langere afstanden maken bovendien kennis met het vele groen binnen en buiten Lelystad. 

Men kan de tocht in een eigen tempo – zowel individueel als samen met anderen – volbrengen. Onderweg staan door Perípatoo ingerichte rustposten, waar de wandelaar terecht kan voor koffie, soep, frisdrank en koek.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.