Lelystad

Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van Lelystad

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 16:40
  • Efrem Abra Tekle. © Mona Alikhah

pinterestmail

Lelystad - Efrem Abra Tekle is verkozen tot Beste Talent van Lelystad van 2017. Dit gebeurde woensdag tijdens de Leerwerkverkiezing op het MBO College in Lelystad.

Uit handen van wethouder John van den Heuvel en juryvoorzitter Andries Greiner ontving Efrem de trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers. 

Een onderscheiding

Voorzitter van de jury Andries Greiner benadrukte in zijn verhaal dat het bij de verkiezing van het Talent van het Jaar niet om winnen gaat. Winnen doe je bij een wedstrijd. Dat is dit in zijn ogen niet. Hij vergeleek het met het krijgen van een onderscheiding. Die krijg je niet voor een bepaalde prestatie, maar omdat je steeds bezig bent je talent te ontwikkelen en een goede collega te zijn.. 

Stadsdichter Thomas Gerla en pianist Gijs droegen naast hun eigen repertoire over Lelystad een prachtig, speciaal voor de gelegenheid gemaakt gedicht ‘talent’ voor. 

Verkiezing Beste Leerbedrijf

Het Lelystad Akkoord heeft op 7 mei de verkiezing van het Beste Leerbedrijf. Deze vindt vanaf 15.30 uur plaats bij Werkbedrijf Lelystad.

De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen de belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.

Leerwerkbedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de opstap naar de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is, zolang we er in gezamenlijkheid aan werken. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.