Lelystad

Betonblokken moeten actievoerders uit Oostvaardersplassen weren

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 13:00
  • Ook dit weekend worden er weer acties verwacht bij de Oostvaardersplassen. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Om te voorkomen dat actievoerders met paardentrailers in de Oostvaardersplassen kunnen komen, heeft Staatsbosbeheer toegangswegen tot het natuurgebied gebarricadeerd met betonblokken.

De betonblokken zijn geplaatst omdat actievoerders hadden opgeroepen om met paardentrailers naar het omstreden natuurgebied te komen om zo de 'hongerende' grote grazers uit het gebied weg te halen.

Omstreden beleid

Het beleid van Staatsbosbeheer om de dieren in het natuurgebied niet bij te voeren is al langere tijd omstreden, maar de emoties lopen sinds afgelopen winter wel erg hoog op, mede gevoed door de sociale media. Boswachters zijn bedreigd en gaten zijn in hekken gemaakt, zodat dieren konden ontsnappen. Ook werden de dieren massaal illegaal bijgevoerd, wat de situatie van de dieren niet altijd verbeterde.

Vanwege de maatschappelijke onrust besloot de provincie Flevoland om de dieren op een gereguleerde manier bij te laten voeren door Staatsbosbeheer. Desondanks blijven actievoerders de dieren illegaal bijvoeren en demonstreren.

Ook dit weekend zijn er weer protestacties aangekondigd. Staatsbosbeheer is erop voorbereid.

Lees hierover ook de column 'Oostvaardersplassen' van Kees Bakker.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers