Lelystad

Succesvolle Kajuit Sessies krijgen een vervolg

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 11:00
  • De Kajuit Sessies vinden plaats op de Batavia, een unieke locatie voor concerten. © Fotostudio Wierd

mail

Lelystad - De Kajuit Sessies krijgen een vervolg. Poppodium Underground en Batavialand programmeren opnieuw unieke akoestische concerten op VOC-schip Batavia. Alle vier nu geplande optredens voor de komende maanden zijn al uitverkocht.

De Kajuit Sessies zijn intieme optredens van kwaliteitsartiesten op een bijzondere en exclusieve plek: per optreden is er plek voor 25 bezoekers. Inmiddels staan er vier Kajuit Sessies op de agenda.

Matthew Crosby

Vrijdag vond de eerste Kajuit Sessie plaats met Rosemary & Garlic. Matthew Crosby speelt zondag. Hij is vooral bekend als bandlid van The Common Linnets waar hij naast Ilse de Lange zingt en gitaar en piano speelt. Solo bracht de uit Nashville, Tennessee afkomstige muzikant in 2016 de EP ‘Take Only What You Can Carry In Your Hands’ uit, met sterke popsongs die raakvlakken tonen met acts als Wilco, Simon & Garfunkel, The Jayhawks en Ryan Adams. Dat zijn niet de minste namen, maar Crosby heeft zijn sporen dan ook al ruimschoots verdiend met prachtig werk waarin zijn voorliefde voor Amerikaanse country- en folkmuziek duidelijk hoorbaar is.

Mick Flannery

Vrijdag 11 mei is er een optreden van Mick Flannery. De Ierse singer-songwriter onderscheidt zich van zijn vele collega’s door zijn veelzijdigheid: soms klinkt hij als Tom Waits, dan weer als David Gray, maar altijd als Mick Flannery. De rode draad in de rauwe en pure liedjes van Mick Flannery is de prachtig doorleefde stem van de Ier.

Stephanie Struijk

Op 29 juni is de kajuit van de Batavia het podium voor Stephanie Struijk. Voorheen bekend als Stevie Ann is zij een singer-songwriter die haar verhaal schrijft in liedjes. In 2016 bracht ze haar eerste album genaamd ‘Stephanie Struijk’ uit, dat ze had geschreven met Daniël Lohues. Tijdens de roadtrip die ze met hem door Amerika maakte ontdekte Stephanie dat ze haar liedjes het beste kon vertellen in haar eigen taal. De liedjes gaan over een nieuw begin, verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. Onlangs bracht Stephanie Struick haar nieuwe EP ‘Daar’ uit, waarvoor ze de liedjes wederom met Daniel Lohues schreef. Het optreden op de Batavia wordt een intiem, akoestisch concert. Het is de enige mogelijkheid om Stephanie Struijk in Flevoland te zien.

 

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...