Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Stichting gaat verder met aanleg glasvezel in Noord Lelystad

Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 19:11
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Lelystad - Stichting Glasvezel Noord Lelystad heeft besloten verder te gaan met de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk in de wijken Flevo Golf Resort, Golfpark, Houtribhoogte, Lommerrijk en Parkhaven.

'Het door een extern bureau uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek geeft hier alle reden toe', aldus Piet Ross, secretaris van de stichting. 'Er zijn partijen gevonden die zowel de aanleg als het leveren van diensten willen en kunnen uitvoeren. Er zijn geen technische belemmeringen en het kan tegen een marktconforme prijs. De belangrijkste voorwaarde voor succes is het aantal deelnemers (meer dan 50 procent) en de financiering'.

Komende maanden staan dan ook in het teken van het verder uitwerken van de plannen, het inrichten van de organisatie, het communiceren met de bewoners en het verkrijgen van de financiering. Dit alles vindt plaats in overleg met zowel de gemeente als met de provincie

Stichting Glasvezel Noord Lelystad (SGNL) is opgericht door en voor bewoners om de genoemde wijken die destijds niet aangesloten zijn op glasvezel alsnog van een toekomstbestendig glasvezelnetwerk te voorzien.
Daarmee worden deze wijken de enige in Lelystad met een eigen glasvezelnetwerk, waarbij de bewoners zelf bepalen welke dienstenaanbieders gebruik maken van hun netwerk.

De intentie is om begin 2019 te starten met de aanleg.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.