Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Lelystad voor het eerst onderdeel van Tulpenroute Flevoland

Geplaatst op donderdag 5 april 2018 18:29
  • Tulpenveld in Flevoland. © Jasper Pluim

pinterestmail

Lelystad - De Tulpenroute Flevoland wordt van zaterdag 14 april tot en met zaterdag 5 mei voor de vierde keer georganiseerd. Lelystad neemt dit jaar voor het eerst actief deel aan de route en ondersteunt het kleurrijke lentefestijn.

Er zijn verschillende routes uitgezet: zo is er een wandelroute, zijn er vier fietsroutes en vier autoroutes, die gratis zijn te downloaden vanaf de website tulpenroutelelystad.nl. De verschillende routes gaan door het buitengebied van Lelystad, Dronten en Zeewolde en langs de routes worden diverse activiteiten georganiseerd; bloemen plukken, schilderworkshops en een hardloopwedstrijd.

100 jaar Zuiderzeewet

Het thema van Tulpenroute Flevoland 2018 is 100 jaar Zuiderzeewet. Dit jaar vieren we dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De woeste Zuiderzee werd bedwongen; de Afsluitdijk en de vorming van nieuw land door de inpoldering van de Wieringermeer, de Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn hiervan zichtbare voorbeelden.

Lentespektakel voor de regio

Met ruim 50.000 bezoekers per jaar heeft de Tulpenroute Flevoland de potentie om uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement voor de gehele regio, waarbij de verschillende steden actief samenwerken. De tulpen zijn een uniek kenmerk van de stad, de regio en de provincie, en aantrekkelijk voor zowel de inwoners als nationale en internationale bezoekers.

De opening van de Tulpenroute Flevoland wordt op zaterdag 14 april feestelijk afgetrapt bij B&B De Kandelaar aan de Hoekwantweg 7-11 in Biddinghuizen. Er is onder meer een Tulpenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.