Lelystad

'Mensen vinden het slecht passen bij het groene karakter van deze stad'

Door Kees Bakker op woensdag 14 maart 2018 17:07
  • Een gezonde en een zieke es. © Gemeente Lelystad

mail

Lelystad – 'Het is misschien wel allemaal onoverkomelijk. Maar mensen vinden het slecht passen bij het groene karakter van deze stad'. Sjaak Kruis (GroenLinks) stelde dinsdag de aangekondigde massale kap van essen in Lelystad aan de orde.

De bomen lijden onder een besmettelijke schimmelziekte, essentaksterfte, waardoor er gevaar is van afvallende takken. Daarom worden er duizenden bomen gekapt, maar veel inwoners valt dat rauw op het dak.

Wethouder John van den Heuvel begrijpt dat en vindt ook dat er extra inzet moet worden gepleegd op de communicatie rond de kap: om uit te leggen wat er gebeurt, maar vooral ook waarom dat noodzakelijk is. ‘In het najaar zullen we dat beter oppakken. Het kapseizoen is nu al bijna voorbij, dus daarna is het even rustig.’

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
18 Mar 2018 17:51
H.P.M. van der Kolk
Het was misschien nog wel overkomelijk als: a. dit op een gewone, duidelijke manier van te voren (sic) gecommuniceerd was met de bewoners van wijken waar de bomen staan, en b. er 100 procent terugplant (direct!) plaatsvindt. Niets van dit alles en ook nog 'en passant' wat (stuk of 10) prachtige kastanjebomen, en zelfs een zeer gezonde plataan meegenomen in mijn wijkje. Dit riekt naar vooropgezette kaalslag, als ultiem 'afscheidscadeau' van John van den Heuvel (óók SP). We zullen hem herinneren als de 'wethouder zonder ruggegraat'. Graag iemand met visie, na de verkiezingen!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...