Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad

De Finnjol is de eerste KiVa-school in Lelystad

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 08:28
  • Wethouder Elly van Wageningen onthult samen met directrice Patricia Delemarre het KiVa-certificaat. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Het was onlangs feest op basisschool De Finnjol in Lelystad. De Finnjol is de eerste gecertificeerde KiVa-school in Lelystad.

Wethouder Elly van Wageningen, die samen met directrice Patricia Delemarre het KiVa-certificaat onthulde, sprak lovende woorden richting kinderen én leerkrachten. Ze gaf aan zeer onder de indruk te zijn van hoe de leerlingen tijdens de verschillende activiteiten samenwerkten, elkaar hielpen en vertrouwden.

KiVa methode

De Finnjol heeft samenwerken en goed omgaan met elkaar hoog in het vaandel staan. Voor deze sociale vaardigheden gebruiken zij de Finse methode KiVa. Wekelijks worden er lessen gegeven volgens deze methode en twee keer per jaar wordt gemeten hoe de leerlingen zich voelen op school. Omdat de school aan alle eisen voldoet die KiVa stelt, zijn zij officieel gecertificeerd.

Kijk hier voor meer informatie over KiVa-scholen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.