Lelystad

Woonzorg Flevoland start met GGz-thuiszorgteam in de wijk

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 19:53
  • Woonzorg Flevoland. © NDC mediagroep

pinterestmail

Lelystad - Woonzorg Flevoland is maandag, als aanbieder van persoonlijke verzorging en verpleging thuis, gestart met een specialistisch GGz-thuiszorgteam in Lelystad.

Woonzorg Flevoland heeft dit team in het leven geroepen omdat (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden binnen de organisatie in toenemende mate te maken krijgen met cliënten met een GGz-problematiek in de thuiszorg.

Voordelen

De medewerkers van het GGz-thuiszorgteam zijn allen getraind op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Door de specialistische kennis van de (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden in het team kan snel en adequaat worden ingespeeld op de persoonlijke situatie en omstandigheden van de cliënt. Ook kunnen problemen sneller worden gesignaleerd. Zij hebben daarnaast korte lijnen met Kwintes en GGz-Lelystad, waardoor het team snel kan schakelen mocht de situatie daar om vragen.

Het team is werkzaam vanuit De Bolder, een woonvorm voor mensen met zowel een psychische als een lichamelijke zorgvraag. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.