Lelystad

Politieke markt in MBO College Lelystad

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 14:53
  • © Aangeleverde foto

pinterestmail

Lelystad - Om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ook de jonge kiezers te bereiken, heeft D66 Lelystad aan het MBO college Lelystad gevraagd om weer een politieke markt te houden met de partijen die op 21 maart meedoen aan de verkiezingen.

De bedoeling is om komende donderdag 15 maart op een politiek marktplein leerlingen in contact te brengen met lokale politici en hen te enthousiasmeren om 21 maart hun stem uit te gaan brengen.

Vier jaar geleden was D66 ook te gast op het MBO college Lelystad. 'Hoewel niet alle jongeren zin hadden hun lunchpauze hieraan te besteden, zijn er ook studenten die serieus de flyers en de argumenten verzamelden. De studenten hebben wel gezien dat er veel te kiezen valt', merkt lijsttrekker Sanne de Wilde op.

Goede aanvulling op lessen burgerschap

Het ROC Flevoland vindt de politieke markt een goede aanvulling op de lessen burgerschap. Hiermee is een goede traditie geboren.

Tijdens de ontmoetingen kwamen zowel plaatselijke als landelijke thema’s aan de orde, waarbij de leerlingen onder andere de problematiek van de stageplekken onder de aandacht van de politici brachten. Het waren naar beide kanten toe prettige en zinvolle gesprekken. De door het MBO College geboden gastvrijheid was daarbij een belangrijke schakel. De Lelystadse politiek is hier blij mee.

Stembureau in MBO College Lelystad

Er is deze keer ook een stembureau op 21 maart gevestigd in het MBO College Lelystad.

  • gallerij afbeelding

    © Aangeleverde foto

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.