Lelystad

Vrijwilligers maken belevingstuin en terrassen Coloriet Laarhof lenteklaar

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 11:33
  • © Coloriet

pinterestmail

Lelystad - Tien vrijwilligers maakten tijdens NL Doet de belevingstuin en enkele terrassen van Coloriet Laarhof in Lelystad lenteklaar. Zo kunnen bewoners van het verpleeghuis straks weer - wandelend door de tuin of zittend aan de tuintafel - genieten van het zonnetje.

Kyara Wouter, student van Landstede in Zwolle, helpt een handje mee in het kader van een maatschappelijke stagedag. ‘Het geeft me een goed gevoel dat ik mensen, door de stoelen af te nemen en de tegels schoon te maken, kan helpen’, zegt ze enthousiast.

Norman Augusta schildert een tuinhuisje. ‘Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen en het is nog gezellig ook. We werken hard, maar ondertussen is er ook tijd om gezellig te praten en grappen te maken'.

Al vijf jaar tuinvrijwilliger

Nico Kok is al vijf jaar tuinvrijwilliger van Coloriet Laarhof. ‘Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en er samen met de andere vrijwilligers voor te zorgen dat de mooie belevingstuin, waar mensen met dementie kunnen wandelen en waar hun zintuigen geprikkeld worden, er mooi bij ligt. Ik ben hier zo’n drie dagdelen per week. Af en toe drink ik een kopje koffie in een van de huiskamers. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook gewoon leuk!’

'Vele handen maken licht werk'

Martin Pielage, hoofd dienstverlening bij Coloriet Laarhof en Laarstaete, is blij met de hulp van de extra vrijwilligers tijdens NL Doet. ‘Vele handen maken licht werk.’ Het hele jaar door helpen zo'n 600 vrijwilligers op de woonlocaties in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Zij helpen bij de activiteiten voor de bewoners, gaan met hen wandelen of koffie drinken, helpen op de huiskamers bij koken en meer.

Behoefte aan nieuwe vrijwilligers

Coloriet Laarhof heeft veel behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Voor het helpen organiseren van activiteiten, maar ook voor het bijhouden van de belevingstuin bijvoorbeeld. Wie ook vrijwilliger wil worden en zo ouderen of bewoners met een lichamelijke aandoening een fijne dag willen bezorgen, kan zich aanmelden via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.