Lelystad

Bieb Lelystad geeft lokale politiek een podium

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 08:30
  • © NDC/ Egbert Voerman

pinterestmail

Lelystad - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op vrijdag 16 maart de 'Politieke Zeepkist', waarop lokale politieke partijen een podium krijgen.

De burgers van Lelystad mogen op 21 maart een keuze maken uit de vele partijen die dit jaar meedoen. De Lelystadse gemeenteraad bestaat nu uit vijfendertig leden verdeeld over negen fracties. In de huidige samenstelling is de Inwonerspartij met zes zetels de grootste partij, gevolgd door de VVD met vijf zetels.

Stellingen

Om iedereen uit te dagen na te denken over de lokale politiek is er een aantal stellingen in de bibliotheek opgehangen waarover de bezoekers door middel van Post Its hun mening kunnen geven. Op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur worden de lokale politieke partijen uitgedaagd hun mening te geven over de stellingen en kunnen zij hun partijprogramma toelichten.

De volgende stellingen staan centraal in de bibliotheek: 

  • Er moet meer geïnvesteerd worden in de het stadshart
  • De bevolking moet input kunnen leveren voor de herinrichting van de Kuststrook
  • De gemeente moet positief staan tegenover de uitbreiding van het vliegveld
  • De komst van grote bedrijven is een positieve impuls voor de maatschappij van Lelystad

Zeepkistsessie

Op 16 maart om 16.00 uur zal de zeepkistsessie van start gaan. Voor de toehoorders is er een kopje koffie, drankje en hapje en uiteraard kan het gesprek met de lijsttrekkers worden aangegaan.

Verruimde openingstijden

Normaal gesproken sluit FlevoMeer Bibliotheek Lelystad om 17.00 uur, maar de zeepkistensessie duurt tot 18.00 uur. Dit is een voorproefje op de verruimde openingstijden van de bibliotheek in Lelystad. Vanaf april gaat de vestiging twee uur langer per dag open en zijn wij ook op maandagmiddag toegankelijk. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.