Lelystad

Essentaksterfte leidt tot kap van veel zieke essen

Geplaatst op donderdag 8 maart 2018 10:38
  • Een gezonde en een zieke es. © Gemeente Lelystad

mail

Lelystad - De gemeente Lelystad gaat komende periode veel essen verwijderen in bosgebieden en in het stedelijk gebied. De bomen zijn getroffen door de essentaksterfte, een besmettelijke schimmelziekte die veel essen in de provincie treft.

Op dit moment is ongeveer 95 procent van de essen aangetast. Een groot deel van deze zieke bomen wordt vanuit veiligheidsoverweging, op korte termijn verwijderd. Er is een plan van aanpak opgesteld waarin staat hoe de gemeente omgaat met essentaksterfte, wat de risico’s zijn en de gevolgen op korte en lange termijn.

Kijk hier voor meer informatie.

MEER OVER DIT ONDERWERP

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
9 Mar 2018 15:52
H.P.M. van der Kolk
Het is treurig dat niet de 'essentakziekte', maar een virus bij de ambtenaren van de gemeente Lelystad voor dit 'kapfestijn' zorgt: de essentakziekte is voor veel bomen niet dodelijk, maar een tijdelijk probleem, en ja, er kunnen dan takken afvallen. Goed snoeien en eventueel de bodem injecteren met een schimmel bestrijder helpt vaak. Ik wil graag opmerken dat de gemeente Lelystad met deze zinloze en voor veel mensen kwaad bloed zettende actie (mijn bloed kookt al) heel erg dom bezig is. Een wethouder van n.b. de SP die zich zo in laat pakken door wat erg met zichzelf ingenomen ambtenaren, zou ik graag wegsturen! En nog wat: de gemeente schrijft dat ongeveer 70% van de gekapte essen weer terugkomt door herplant: Dat is toch bizar, meer dan een kwart bomen in Lelystad verdwijnt! Laten we hopen dat niemand meer op John van den Heuvel stemt, en het volgende college vol inzet op herplant van bomen, iets wat Lelystad aantrekkelijk maakt: groen, rust en ruimte!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...