Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Resto VanHarte Zuiderzeewijk officieel van start

Geplaatst op zondag 18 februari 2018 09:12
  • © Vincent van den Hoogen

pinterestmail

Lelystad - Wethouder Janneke Sparreboom opent op dinsdag 20 februari officieel het nieuwe Resto VanHarte in wijkcentrum Zuiderzee. Het sociaal buurtrestaurant opende in januari al zijn deuren voor gasten.

Resto VanHarte, de formule voor gezellige buurtrestaurants, is een landelijke organisatie met meer dan vijftig Resto’s verspreid door het land. De buurtfunctie en de mogelijkheid om elkaar ongedwongen te ontmoeten, blijken voor de gasten net zo belangrijk als het driegangenmenu.

Feestelijke opening

Alle buurtbewoners en -organisaties zijn welkom bij de officiële opening op 20 februari. Wethouder Sparreboom: 'Mijn portefeuille gaat ook over het welzijn van Lelystedelingen. Daarin spelen ook ontmoetingsactiviteiten een belangrijke rol. We zien in de stad veel nieuwe initiatieven ontstaan om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen. Het creëren van zulke ontmoetingsplekken is ook de missie van Resto VanHarte. Daarom zijn we heel blij dat Lelystad nu haar eigen Resto heeft'.

Jong en oud, arm of rijk zit naast elkaar aan tafel

'Iedereen is bij ons van harte welkom, ook als je niet uit de buurt komt', aldus Restomanager Roea Priem. 'Ons streven is om mensen met verschillende culturele achtergronden in het Resto te krijgen. En mensen die niet snel naar een restaurant gaan vanwege de hoge kosten of mensen die alleen thuis zitten. Bij ons betaal je zeven euro voor een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner. Eenmaal aan tafel met ontstaan de prettige gesprekken vanzelf. Daarnaast is het Resto ook een hele gezellige plek om vrijwilligerswerk te doen'.

Het Resto is elke dinsdag geopend vanaf 17.30 uur in wijkcentrum Zuiderzee aan de Waddenlaan 1. Het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 (35 cent per gesprek).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.