Lelystad

Voormalig politiekantoor krijgt plint met horeca

Door Corinne Groenenberg op dinsdag 13 februari 2018 16:00
  • Het voormalige politiebureau naast het station wordt een kantoorpand met horecaplint. © iClicks

pinterestmail

Lelystad - Terwijl voor- en tegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport volop met elkaar in discussie zijn, sorteert een aantal Lelystadse ondernemers alvast voor op de opening van de vakantieluchthaven.

Marten Post is één van hen. Hij kocht het voormalige politiebureau naast het station aan en geeft het pand en de directe omgeving een facelift. ‘Na de zomer 2018 is het project afgerond’, zegt hij.

'To go'-concept

De scooters die her en der tegen de gevel geparkeerd stonden zijn vorige week verplaatst en van binnen zijn de ruimten helemaal gestript. De Lelystadse ondernemer bouwt er zijn bedrijf iClicks verder uit en op de begane grond komt een nieuw ‘to go’-concept. Iedereen, maar vooral forenzen en toekomstige vakantiegangers, kunnen hier van 06.00 tot 22.00 uur koffie, verse salades, shakes en broodjes of een soepje halen.

Vakantiegangers

‘Het stationsgebied moet een aantrekkelijkere uitstraling krijgen’, zegt Post. ‘De duizenden mensen die straks met de bus naar de luchthaven gaan, moeten een positief gevoel bij onze stad krijgen. Een taak van de gemeente, maar ondernemers kunnen zelf ook een bijdrage leveren. Voor veel vakantiegangers wordt dit de entree van Lelystad. Eigenlijk krijgen we nu een nieuwe kans om onze stad van zijn mooiste kant te laten zien. Door het gebied smaakvol in te richten en passagiers die een half uurtje over hebben naar het Stadshart te trekken, krijgen mensen een ander beeld van Lelystad en pikken de ondernemers in het Stadhart een graantje mee.’

Ruimte voor een klein terras

De plint met horeca, waar mensen smaakvolle en gezonde ‘to go’-producten kunnen kopen, komt tegenover de op- en afstapplek van bussen. Er is ruimte voor een klein terras en Post heeft toegezegd ook het groen om het pand bij te laten houden. Op de eerste tot en met de vijfde verdieping is zijn bedrijf iClicks te vinden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
15 Feb 2018 17:36
H.P.M. van der Kolk
Goed plan, meneer Post, maar reken niet op de duizenden reizigers die straks naar L.A. gaan. Als het ooit zover komt, komt er gewoon een directe treinverbinding. Dus uw bussinessplan moet echt gebaseerd zijn op andere uitgangspunten.. Anders bent u er over een paar jaar weer weg.
profielfoto
15 Feb 2018 19:05
M van der Valk
Ja, bovenstaande meneer kan het immers als geslaagd zakenman die erg veel gepresteerd heeft in het leven weten. Hij heeft zeg maar heel wat voor elkaar gekolkd.

Of heeft hij totaal geen verstand van zaken en heeft hij de uit verbitterdheid de levens taak gevonden om op elke ontwikkeling zuur, zuur te z(e)uren?
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.