Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Populieren langs Westerdreef worden gekapt

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 13:38
  • © NDC/ Egbert Voerman

pinterestmail

Lelystad - De kap van populieren langs het deel van de Westerdreef ter hoogte van de Landstrekenwijk is maandag begonnen. Een rijstrook is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het verkeer kan tijdens de uitvoering van het werk via de andere rijbaan gebruik maken van de Westerdreef. Het verkeer heeft twee dagen enige hinder van de uitvoeringswerkzaamheden. Op 13 februari kan het verkeer weer volledig gebruik maken van de Westerdreef.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Buizerdweg

Langs de Buizerdweg worden ook populieren verwijderd. Deze werkzaamheden starten op maandag 26 februari en nemen ongeveer twee weken in beslag. Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Buizerdweg, maar via één rijbaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt zoveel mogelijk buiten de spits gewerkt.

Bomen zijn verzwakt

Uit controles is gebleken dat de populieren langs de Buizerdweg en langs de Westerdreef, ter hoogte van de Landstrekenwijk, verzwakt zijn. De bomen zijn aangetast door de horzelvlinder. Om het gevaar van takbreuk en omvallen te voorkomen, worden de bomen gekapt. De exacte boomlocaties zijn aangegeven op een bomenkapkaart.

Nieuwe bomen

Langs de Westerdreef worden in het voorjaar nieuwe bomen geplant. Op termijn wordt gekeken of er langs de Buizerdweg nieuwe bomen worden aangeplant.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.