Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Budget Free Restaurant verbindt bewoners Zuiderzeewijk

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 11:36
  • Het filmpje werd zaterdag tijdens het Free Budget diner gelanceerd. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De ideeënmakelaar van Lelystad heeft zaterdag in MFA Zuiderzee een filmpje gelanceerd over het Budget Free Restaurant. Dit maandelijkse driegangendiner in het wijkcentrum is bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben.

De initiatiefnemers, Rita en Etiënne Elmzoon, koken iedere maand samen met een team van vrijwilligers voor een wisselende groep van 80 mensen. het Budget Free diner wordt geserveerd in de grote zaal van MFA Zuiderzee. De gasten beleefden zaterdag de première van het filmpje van de ideeënmakelaar. In het filmpje wordt ook een oproep gedaan aan het bedrijfsleven om op 14 april naar het benefietdiner te komen.

Rita en Etiënne hebben een jaar geleden ideeënmakelaar Mira Vendrig benaderd, omdat zij zagen dat er in de wijk behoefte is aan contact met elkaar. Het idee dat eten met elkaar verbroedert, was een aanzet tot het ontstaan van het Budget Free restaurant. Met een bijdrage vanuit Mensen Maken de Buurt is het plan gerealiseerd.

Budget Free Restaurant

In het Budget Free Restaurant krijgen wijkbewoners met een kleine portemonnee de gelegenheid elkaar op informele wijze te ontmoeten en contacten te leggen. Zo ontstaan er plannen voor nieuwe activiteiten in de buurt. Ook krijgen bewoners soms tips waarmee zij een positieve stap kunnen zetten in zijn of haar eigen leven. Bovenal is het een ontspannen avond uit voor het hele gezin. Bekijk het filmpje hieronder.

[De tekst gaat verder na het filmpje]

 

Benefietdiner bedrijfsleven

Het komende jaar willen Rita en Etiënne graag het Budget Free Restaurant voortzetten. Daarom houden zij op zaterdag 14 april een benefietdiner voor het bedrijfsleven. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail op: ritaelmzoon@live.nl.

Inspiratie in beeld

Een greep uit de ideeën die bij de ideeënmakelaar terecht zijn gekomen, is gefilmd en wordt de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad op sociaal en maatschappelijk vlak vooruit te helpen. Ideeën die zorgen voor meer samenhang of verbinding in een straat of wijk. Bekijk hier meer filmpjes.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.