Lelystad

'Lelystad Airport, hoezo banenmotor?'

Geplaatst op zondag 11 februari 2018 09:33
  • Het bedrijfsleven lobbyde tijdens het bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen voor een spoedige opening van Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - 'Lelystad Airport, hoezo banenmotor?' Dat is het thema van het vakbondscafé van de FNV, dat woensdag 14 februari wordt gehouden aan Het Ravelijn 1 in Lelystad.

De gemoederen lopen de laatste maanden hoog op over Lelystad Airport. Dat gaat voor velen over vlieghoogtes, maar voor Lelystad gaat het vooral over banen. 'Lelystad Airport is de magneet voor bedrijvigheid en dus voor werkgelegenheid', zeggen voorstanders van de spoedige opening van het vliegveld.

De FNV in Lelystad bewijfelt of de vakantieluchthaven goed is voor de werkgelegenheid. De vakbond vreest slechte arbeidsvoorwaarden bij goedkope maatschappijen als Corendon en Ryanair.

De FNV'ers willen daarover in discussie in het Vakbondscafé. Dat begint op 14 februari om 20.00 uur in Het Ravelijn 1 (het blauwe gebouw naast het ziekenhuis).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.