Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Burgemeester leest kinderen van De Propeller voor

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018 21:14
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Tijdens de nationale voorleesdagen wordt er voorgelezen door medewerkers en vrijwilligers van de VoorleesExpress, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad.

Ook burgemeester Ina Adema en wethouder Elly van Wageningen deden mee met het voorleesfeest. Dit jaar wordt er voorgelezen uit het vrolijke prentenboek ‘Ssst De tijger slaapt’, van schrijfster Britte Teckentrup. Burgemeester Ina Adema las voor bij peuterspeelzaal De Propeller, waar ze gezellig met de kinderen op de bank zat en samen genoten van het vrolijke boek. Adema: ‘Lezen is niet alleen heel leuk, maar kinderen die voorgelezen worden, hebben vaak een grotere woordenschat en een beter tekstbegrip’.

Voorlezen is spannend

Wethouder Elly van Wageningen was woensdag te gast bij peuterspeelzaal Dolfijntjes 1. Daar las ook zij de kinderen voor uit dit spannende prentenboek. ‘Voorlezen is niet alleen heel leuk en gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Goed om daar elk jaar speciaal aandacht aan te besteden tijdens het voorleesontbijt.’, aldus de wethouder.

Samenwerking

In samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek en GO-Kinderopvang werd er tijdens deze editie van de nationale voorleesdagen op alle locaties voorgelezen uit hetzelfde prentenboek. De voorleesdagen duren nog tot 3 februari.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.