Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Tiny House-project Houttuinen gaat niet door

Door Kees Bakker op woensdag 17 januari 2018 21:16
  • Het project van Tiny House Adventure. © Tiny House Adventure

pinterestmail

Lelystad – Het Tiny House-project bij de Houttuinen in Lelystad gaat niet door. De initiatiefnemer stuit op teveel weerstand in de buurt.

Volle tribune

Dat bleek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daar was initiatiefnemer Rob Bakelaar, maar was de publieke tribune ook volgestroomd met bewoners van de omliggende wijk Beukenhof. En die waren, zonder uitzondering, tegen het project.

De bedoeling was dat er op ‘een open strook groen grasland’ naast volkstuincomplex Het Gelderse Hout, ten zuiden van de Beukenhof en ten noorden van het Woldbos, een wijk met zestien ‘tiny houses’ zou verrijzen. Dat zijn kleine huizen met een woonoppervlakte van zo’n 50 m2, voor mensen die graag klein willen wonen. De huizen zijn bovendien zelfvoorzienend qua elektriciteit, warmte en vuilwaterinstallatie. De laatste sluit aan op een biogasinstallatie, waar ook al het groenafval wordt verwerkt.

‘Geen bezwaar’

De initiatiefnemer had geconstateerd dat er veel behoefte is aan een dergelijke woonvorm in Lelystad en had zijn oog op die locatie laten vallen, ook al ligt die naast een locatie die eerder door de politiek is afgewezen als locatie voor tiny houses.

In een folder liet de initiatiefnemer bovendien weten dat de volkstuinvereniging het project ondersteunde en dat hij enkele buurtbewoners gesproken had, die er ‘op zich’ geen bezwaren tegen hadden.

Snel klaar

Maar dat laatste bleek zeker niet het geval, want de weerstand uit de buurt is groot. De politiek was er daarom snel klaar mee. ‘Het is aan de initiatiefnemer om te zorgen voor draagvlak in de buurt,’ liet wethouder Jop Fackeldey weten. En aangezien dat niet gebeurd is en de zo ongeveer alle omwonenden lieten weten niet te zitten wachten op dit project, is het op die locatie van de baan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.