Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Start met de nieuwe inzameling van afval in Lelystad

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 12:00
  • © NDC

pinterestmail

Lelystad - Dit jaar start het nieuwe inzamelen van huishoudelijk afval in Lelystad. Als aftrap verspreidt gemeente Lelystad komende week een nieuwsbrief met uitleg over de nieuwe afvalinzameling.

Inwoners in laagbouw krijgen in 2018 een bak voor plastic afval. Hoe inwoners restafval gaan weggooien wordt per buurt door de bewoners bepaald: wegbrengen naar een ondergrondse container of via een 4e bak aan huis die minder vaak wordt geleegd. In februari ontvangen inwoners een brief met informatie hoe zij hun keuze door kunnen geven. De gemeente organiseert vier inloopavonden in februari waar inwoners met vragen over het nieuwe inzamelsysteem terecht kunnen. Het nieuwe inzamelen levert een bijdrage aan de gemeentelijke ambitie van 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020.

Laagbouw krijgt een bak voor plastic, blik en drinkpakken

De nieuwe bak heeft een oranje deksel en maakt het makkelijker om plastic verpakkingen, blik en drinkpakken aan huis te scheiden. Dit zijn waardevolle grondstoffen die herbruikbaar zijn. Met deze nieuwe bak hebben inwoners in laagbouw drie bakken aan huis om grondstoffen te scheiden: een groene voor gft en etensresten, een blauwe voor papier en karton en een oranje voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Dit zijn de meest voorkomende huishoudelijke grondstoffen, waarvan weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

De buurt beslist wat er met restafval gebeurt

Wie goed zijn afval scheidt, houdt nog maar een klein beetje restafval over. Wat er met dit kleine beetje restafval gebeurt, wordt per buurt door de bewoners bepaald. In februari ontvangen inwoners van laagbouw een brief waarin gevraagd wordt hun keuze aan te geven wat zij met het restafval willen. Zelf wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt, of het houden van de restafvalbak aan huis die 1x in de 4 weken geleegd wordt. Per buurt wordt uiteindelijk één gezamenlijke keuze gemaakt.

Meer weten over het nieuwe inzamelen?

Op de website www.lelystad.nl/hetnieuweinzamelen is meer informatie te vinden. In februari organiseert de gemeente vier inloopavonden over het nieuwe inzamelen, waar inwoners terecht kunnen met vragen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.