Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Sterrenschool Het Mozaïek wint pepernotenrekentoernooi ISG Arcus

Geplaatst op vrijdag 1 december 2017 11:25
  • Sterrenschool Het Mozaïek werd vertegenwoordigd door Harel, Noor, Thijmen en Kaiya. © IKC Het Mozaïek

pinterestmail

Lelystad - Het team van Sterrenschool Het Mozaïek mag zich de trotse winnaar noemen van het pepernotenrekentoernooi, uitgeschreven door ISG Arcus. Maar liefst twintig scholen uit Lelystad namen deel aan het toernooi.

Iedere school vaardigde vier rekenaars af uit groep 8. Sterrenschool Het Mozaïek werd vertegenwoordigd door Harel, Noor, Thijmen en Kaiya en ging er vandoor met de hoofdprijs.

Leren rekenen met behulpt van Snappet

Interessant detail is dat deze kinderen hebben leren rekenen met behulp van Snappet; adaptief rekenonderwijs waarbij gebruikt wordt gemaakt van tablets. Directeur Wilma van Harten vertelt dat deze onderwijsvernieuwing vooralsnog alleen wordt toegepast in groep 6 tot en met 8 van Het Mozaïek en dat uitbreiding naar lagere groepen een wens is, door het gebleken succes.

Inspanningen werpen vruchten af

Leerkracht Nadesja Röling geeft les aan groep 6 tot en met 8: 'Dit is voor ons een teken dat al onze inspanningen om adaptief rekenonderwijs te verzorgen voor onze leerlingen hun vruchten afwerpen. Ik ben zo blij voor de kinderen! Met behulp van Snappet zie ik meteen waar leerlingen op uitvallen, zodat ik heel gericht met hen kan werken aan eigen doelen. Elk kind kan op zijn of haar eigen niveau werken, waardoor de leerlingen zich vlotter ontwikkelen. Mijn leerlingen en ik zouden niet meer anders willen. De tijd die ik eerst kwijt was aan schriften nakijken en registreren kan ik nu gebruiken om lessen voor te bereiden die passen bij de individuele doelen'.

Kijk hier voor meer informatie over adaptief onderwijs op Het Mozaïek.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.