Lelystad

Riet Rijs ontvangt de Gouden Kiekendief

Geplaatst op donderdag 2 november 2017 19:20
  • Commissaris van de Koning Leen Verbeek overhandigt de Gouden Kiekendief aan Riet Rijs. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Riet Rijs ontving donderdag uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek, de Gouden Kiekendief van de provincie Flevoland.

De Gouden Kiekendief is het Ereteken voor Verdienste van de provincie Flevoland. Riet Rijs is de eerste die deze prijs in ontvangst mag nemen.

Flevo-landschap

Rijs heeft gedurende haar carrière veel betekend voor de verdere ontwikkeling van natuur, landschap en de cultuurhistorie van Flevoland. Riet Rijs heeft gedurende ruim 17 jaar bij Het Flevo-landschap gewerkt. Ze is begonnen als medewerker beleid en later als hoofd Beleid Kwaliteit en Ontwikkeling en plaatsvervangend directeur. Dankzij haar bijdrage zijn een aantal majeure natuur- en landschapsprojecten succesvol afgerond. Zij is de spil geweest bij ontwikkelingen die de kwaliteit van het Flevolands landschap hebben verbeterd, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van de Werelderfgoedstatus van Schokland of bij de ontwikkeling van Pampushout in Almere tot stadsbos.

Blijk van waardering

De Gouden Kiekendief is een eervolle Flevolandse onderscheiding en bestaat sinds maart 2017. De onderscheiding is bedoeld als blijk van waardering voor personen of organisaties die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Flevoland. Op voordracht door het college van Gedeputeerde Staten wordt de Gouden Kiekendief toegekend. Naast het ontvangen van de Gouden Kiekendief, wordt de naam van de ontvanger bijgeschreven in het Ereboek van de provincie Flevoland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.