Lelystad

Natuurpark Lelystad ontfermt zich over gedumpte zwijnen

Geplaatst op woensdag 18 oktober 2017 08:54
  • Medewerkers van de gemeente Hollands Kroon laten de zwijnen los in het Natuurpark. © Het Flevo-landschap

pinterestmail

Lelystad - De jonge wilde zwijnen die in september gedumpt waren in het Robbenoordbos in de Wieringermeerpolder, hebben maandag een thuis gekregen in Natuurpark Lelystad. Dit meldt Het Flevo-landschap.

Na het vangen van de dieren heeft de gemeente Hollands Kroon bloedonderzoek gedaan. Hier blijkt uit dat de dieren de dieren ziektevrij zijn. Na een landelijke oproep voor een opvangadres, heeft Natuurpark Lelystad aangeboden zich te willen ontfermen over de dieren.

Een keiler (mannetjeszwijn) gaat naar een zorgboerderij in Noord-Holland. De andere zeven zwijnen worden in het Natuurpark geplaatst in een groep met nog dertig zwijnen.

Vers bloed

Het Natuurpark is blij met het verse bloed dat op deze manier in de groep gebracht wordt. Omdat de nieuw geplaatste zwijnen tam zijn, zullen zij volgens de dierenarts ongeveer twee tot drie maanden nodig om te verwilderen in dit 12 hectare grote gebied.

Zodra de dieren uit de wagen kwamen, namen zij een duik in een vers modderbad en verdwenen daarna in het bos.

'De opgevangen jonge zwijnen voelen zich al helemaal thuis in het Natuurpark', twitterde boswachter Randy van Domselaar dinsdag. 'Ze kunnen zich weer als echte wilde zwijnen gedragen'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.