Lelystad

Politiek wordt droevig van problemen bij parkeerbedrijf

Door Kees Bakker op Wednesday 13 September 2017 19:27
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad – ‘We worden hier heel droef van.’ Het bericht dat Lelystad in de buidel moet tasten om een tekort bij de parkeerservice op te lossen, zorgt voor teleurgestelde reacties bij de politiek.

‘Het lukt ons toch al niet de parkeerbegroting rond te krijgen, en dan ook nog dit. We beraden ons op wat voor maatregelen we nog kunnen verzinnen om het tekort terug te dringen,’ verwoordde Nelly den Os dinsdag het gevoel van de gemeenteraad.

Ze benadrukte dat deze nieuwe tegenvaller het college niet kan worden kwalijk genomen. De problemen zijn ontstaan bij het bedrijf dat het betaald parkeren in opdracht van Lelystad uitvoert. Dat is een coöperatie, waar ook zestien andere gemeenten bij zijn aangesloten. Die moeten allemaal instemmen met een extra bijdrage wil de coöperatie niet failliet gaan. Alkmaar is de grootste gebruiker van de coöperatie, Lelystad is een goede tweede. De Lelystadse extra bijdrage voor de komende vier jaar is een kleine twee ton.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.