Lelystad

Kinderen ontwerpen het Lelystad van de toekomst

Door Kees Bakker op zondag 10 september 2017 14:40
  • Wethouder Elly van Wageningen is bij de opening van het project op de 3Sprong. © Fotostudio Wierd

  • Daarna gingen de kinderen naar Nieuw Land. © Fotostudio Wierd

  • Om te leren over de geschiedenis van Lelystad. © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad – Leerlingen van verschillende basisscholen in Lelystad storten zich de komende maanden op het ontwerpen van een woonwijk. Het project ‘NewCityKidz’ is donderdag van start gegaan op basisschool De 3Sprong.

LLeerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in Lelystad wordt een lespakket aangeboden, waarbij het er niet alleen om gaat een woonwijk van de toekomst te ontwerpen. De kinderen van de 3Sprong zijn donderdagmiddag eerst naar Batavialand geweest, waar zij in het Nieuw Land Museum leerden over de geschiedenis en het ontstaan van Lelystad.

Maquette

Al onderzoekend en ontwerpend gaan zij de komende maanden aan de slag met de geschiedenis en de toekomst van Lelystad. Daarbij worden de modernste technieken ingezet, zoals een 3D-printer.

Uiteindelijk moet dat per school één of meerdere maquettes opleveren van het Lelystad van de toekomst, gezien door de ogen van basisschoolleerlingen. Alle maquettes van alle deelnemende scholen vormen samen één grote maquette van zes bij acht meter met het Lelystad van de toekomst.

Samenwerking

Die grote maquette zal medio februari tentoongesteld worden in de bibliotheek, zodat heel Lelystad ‘m kan bewonderen.

NewCityKids is een project van Makerz, waarin wordt samengewerkt met Lelykracht, het Fablab Flevoland, Flevomeer Bibliotheken en de Stadmakerij.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.