Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Bewoners Lelystad-Haven komen met meer dan 100 ideeën voor buurtbegroting

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 13:43
  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Met ruim honderd wijkbewoners is de eerste bewonersavond in het kader van de buurtbegroting in Lelystad-Haven donderdag goed bezocht. Er werden meer dan honderd ideeën ingediend.

Meer dan honderd ideeën ingediend

De bewoners konden tijdens de avond vragen stellen over de buurtbegroting, de inmiddels ingediende ideeën bekijken en zelf nieuwe ideeën en/of projecten indienen. Dit laatste werd volop gedaan, zoals blijkt uit de meer dan honderd ingediende ideeën. 

Pilot

Om de betrokkenheid van inwoners bij de gemeentelijke financiën te stimuleren, heeft de gemeente Lelystad eind 2016 een bedrag van 75.000 euro vrijgemaakt voor een pilot met een buurtbegroting in Lelystad-Haven. Inwoners van de wijk mogen zelf bepalen waar het geld aan uitgegeven wordt. Vanaf februari is een projectgroep van gelote inwoners uit de wijk actief met het vormgeven van het proces om te komen tot een breed gedragen buurtbegroting.

Ideeën en projecten indienen

Doel van de bewonersavond was om zoveel mogelijk buurtbewoners te betrekken bij de totstandkoming van de buurtbegroting. Wijkbewoners die donderdag niet aanwezig konden zijn, hebben nog tot 1 mei om hun ideeën en/of projecten in te dienen via buurtbegroting@lelystad.nl.

Vervolgbijeenkomst op 1 juni

Op 1 juni staat de volgende bewonersbijeenkomst gepland. Dan gaan de buurtbewoners met elkaar bepalen hoe  de beschikbare 75.000 euro over de ingediende ideeën en projecten wordt verdeeld.

  • gallerij afbeelding

    Er kwamen meer dan 100 wijkbewoners op de avond af. © Fotostudio Wierd

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.