Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Bijna 200 werkzoekenden bezoeken tweede editie BKL Banenmarkt

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 10:14
  • © Irene Medema

pinterestmail

Lelystad - De tweede editie van de BKL banenmarkt was woensdag een groot succes. Bijna 200 werkzoekenden bezochten goed voorbereid zes stands van personeelsintermediairs uit Lelystad in het Stadhuis.

Lange rijen

Doordat de intermediairs de werkzoekenden ook advies gaven over hun CV, opleiding en toekomstige banen/vacatures, stonden er lange rijen bij de intermediairs. Dit was voor de mensen een mooie kans om ook onderling een gesprekje aan te gaan.

De bureaus werken nauw samen met Werkbedrijf Lelystad en het UWV om gezamenlijk de werkloosheid in Lelystad te verminderen of te voorkomen. De Bedrijfskring Lelystad (BKL) stimuleert deze groep arbeidsmarktspelers om gekwalificeerd personeel in de stad te (be)houden. Hier kan het bedrijfsleven voordeel mee behalen.

Een paar matches

Irene Medema, directeur BKL: 'Naar aanleiding van deze ochtend zijn de eerste vervolggesprekken gevoerd en een paar matches zijn gedaan via de deelnemende partijen. Samenwerking werkt!'

Nog effectiever helpen

De arbeidsmarktcommissie is op initiatief van de BKL in het leven geroepen en kent al elf actieve leden die zich dagelijks bezighouden met de lokale en regionale arbeidsmarkt in Flevoland. Medema: 'Nu de handen ineen zijn geslagen, kunnen (aanstaande) werklozen nog effectiever geholpen worden bij het vinden van een geschikte baan. Door de intensievere samenwerking van de arbeidsmarktintermediairs is er toegang tot 20.000 bedrijven in Flevoland. Aangezien de arbeidsmarktspelers nauwe banden onderhouden met het bedrijfsleven, kan men ook de vertaalslag maken naar de behoefte op gebied van kennis en kunde van werknemers. Potentiële werknemers kunnen hierdoor voorsorteren op (toekomstige) vacatures.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.