Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

50 Jaar Lelystad: Leerlingen De Steiger maken tekeningen voor mozaïekkunstwerk

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 18:05
  • Burgemeester Ina Adema en de overige juryleden beoordelen de tekeningen voor het mozaïekkunstwerk. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - In het kader van 50 jaar Lelystad wordt een mozaïekkunstwerk gemaakt. Als basis worden tekeningen gebruikt, die zijn gemaakt door leerlingen van De Steiger (school voor Praktijkonderwijs).

Een jury, gevormd door burgemeester Ina Adema, bibliotheekdirecteur Jan Gommer en inwoonster Mila Romijn, heeft woensdag een selectie gemaakt uit alle prachtige tekeningen.

Drieluik

De keuze van de jury houden we nog even geheim. De geselecteerde tekeningen worden verwerkt in een mozaïek in de vorm van een drieluik dat uitbeeldt waar Lelystad voor staat: een multiculturele stad van jong tot oud. Aan dit project werken naast de leerlingen van De Steiger diverse inwoners van Lelystad mee, van alle leeftijden. Initiator van het mozaïekproject is vrijwilligster Nandra Aduke. Hiermee wil zij de historie (ouderen) en de toekomst (jongeren) met elkaar verbinden. In september/oktober is het mozaïekkunstwerk gereed en te bezichtigen in het stadhuis.

Rondleiding

Na de selectie van de tekeningen was er nog tijd voor een korte rondleiding voor de juryleden door het gebouw van De Steiger.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.