Lelystad

Voldoende draagvlak voor Larserpoort als Bedrijveninvesteringszone

Geplaatst op woensdag 1 maart 2017 18:32
  • Bedrijventerrein Larserpoort. © Gemeente Lelystad

pinterestmail

Lelystad - Er is onder de ondernemers meer dan voldoende draagvlak voor de instelling van Larserpoort als Bedrijveninvesteringszone. Daarmee treedt de door de gemeenteraad van Lelystad vastgestelde Verordening BIZ-Larserpoort meteen in werking.

Slechts één tegenstem

Bij de door de gemeente gehouden draagvlakmeting hebben 23 van de in totaal 34 stemgerechtigde bedrijven vóór de inwerkingtreding van de Verordening BIZ-Larserpoort gestemd. Er was slechts één tegenstem. Daarmee is aan de wettelijke eisen dat tenminste de helft van de stemgerechtigden moet hebben gestemd en dat tenminste twee derde deel zich vóór de inwerkingtreding uitspreekt, voldaan.

Samen investeren

De Wet op de bedrijveninvesteringszones (Wet BIZ) maakt het mogelijk dat ondernemers gezamenlijk investeren in een veilige en aantrekkelijke bedrijfsomgeving, waarbij alle ondernemers meebetalen in de vorm van een BIZ-bijdrage. De gemeente ondersteunt dit door middel van het opleggen van BIZ-aanslagen om vervolgens de inkomsten als subsidie uit te keren aan de stichting BIZ Larserpoort. De geraamde inkomsten bedragen circa 105.000 euro per jaar.

BIZ-plan

De stichting BIZ Larserpoort legt de activiteiten die de ondernemers willen uitvoeren vast in een plan. Het gaat onder andere om de verbetering van de veiligheid, het realiseren van een schoon en aantrekkelijk Larserpoort en versterking van de samenwerking tussen de op het bedrijvenpark gevestigde ondernemingen.

Larserpoort is binnen Lelystad vooralsnog het enige gebied dat als BIZ functioneert.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.