Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Lelystad haalt meer inwoners uit de bijstand

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 14:07
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Het Werkbedrijf Lelystad heeft in 2016 samen met werkgevers uitstekende resultaten geboekt. 196 Lelystadse bijstandsgerechtigden zijn in 2016 uitgestroomd naar regulier werk, meldt de gemeente.

De speciale aanpak 'Work Fast', een project voor jongeren in de leeftijd 18 tot 27 jaar, heeft 59 jongeren aan een reguliere baan geholpen en 97 jongeren behoed voor een instroming in een bijstandsuitkering. Work Fast leert jongeren om te gaan met de arbeidsmarkt en biedt ze begeleiding en coaching.

Doelstelling bereikt

Ook in de regionale arbeidsmarkt Flevoland is de doelstelling ten aanzien van de Banenafspraak bereikt. Het Werkbedrijf Lelystad heeft hierin een bijdrage geleverd door voor 24 cliënten in 2016 een passende baan te vinden.

De Banenafspraak is een uitvloeisel van het landelijke Sociaal Akkoord uit 2013. Hierin spraken werkgevers en het Kabinet af dat er extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties en overheden werken intensief samen om dit doel te behalen.

Vast aan de slag

Werkbedrijf Lelystad deed daarnaast onderzoek naar het aantal uitgestroomde mensen naar betaald werk. Hieruit bleek dat zeventig procent van de bemiddelde cliënten uit 2015 weer vast aan de slag is gegaan, dat wil zeggen voor minstens een half jaar en één dag. Een kwart is terug in de bijstand en de rest maakt er om diverse andere redenen geen gebruik meer van.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Jan 2017 18:57
H.P.M. van der Kolk
Het is mooi dat het Werkbedrijf deze resultaten behaalt, het is NIET mooi dat de afdeling Werk en Inkomen de uitkeringen binnenkort veel te laat betaalt: van normaal rond de 25e van elke maand (want voor de 1e worden zorgverzekering, huur of hypotheek, schulden, en andere zaken afgeschreven) , nu gaat W&I over om rond de 10e te betalen, met als resultaat dat het merendeel van alle uitkeringsgerechtigden zwaar 'rood' komt te staan (als ze dat al mochten of konden!). Een waanzinnige maatregel uit de koker van W&I, want vrijwel iedereen die afhankelijk is van een uitkering, welke dan ook, komt in de problemen. Met als uitsmijter dat het 'jaarinkomen over 2017' een maand minder is, want de maand december 2017 wordt pas betaalt rond 15 januari 2018.
Het is blijkbaar een hobby van een Socialistische wethouder John van den Heuvel om uitkeringsgerechtigden uit te knijpen ('actie Tomaat'?) Wethouder schaam u diep, en de SP is haar naam niet meer waard! Mijn stemadvies voor 2017 en 2018 (gemeenteraad): stem nooit SP, ze verraden je waar je bij staat! En socialisme is heel iets anders dan tomatensoep uitdelen!!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.