Lelystad

Buurtbusvereniging Lelystad krijgt subsidie van gemeente

Geplaatst op Wednesday 30 November 2016 10:19
  • © Syntus

pinterestmail

Lelystad - De Buurtbusvereniging Lelystad krijgt subsidie van de gemeente. Het gaat om 2500 euro voor het opstarten en 5000 euro voor de exploitatie van de buurtbuslijn in het jaar 2017.

Geen wijkbus meer in Lelystad-Noord

In 2015 is besloten de wijkbus door Lelystad-Noord te laten vervallen. Nadien hebben de bewoners van het Golfpark en Parkhaven gevraagd om verlegging van de route van lijn 3. Het college heeft destijds besloten het burgerinitiatief voor de routewijziging van lijn 3 af te wijzen, maar wel de mogelijkheid gegeven om de inzet van een buurtbus nader uit te werken.

Een aantal bewoners heeft toen het initiatief genomen om de Buurtbusvereniging Lelystad op te richten. Met het vaststellen van de subsidieregelingen buurtbussen op 20 september en het verkrijgen van de gevraagde subsidie kan er nu openbaar vervoer per buurtbus geregeld worden waar in een aantal gebieden nu geen regulier openbaar vervoer rijdt, vanwege de te geringe aantallen (potentiële) reizigers.

Geen concurrentie

De beoogde buurtbus concurreert dus niet met het reguliere openbaar vervoer, maar bedient een aantal locaties waar geen regulier openbaar vervoer in de buurt rijdt vanwege een te lage vervoervraag. 'De buurtbus vormt daarmee een waardevolle aanvulling op het reguliere aanbod van openbaar vervoer', aldus de gemeente.

Voldoende vrijwilligers

De Buurtbusvereniging heeft op 13 oktober een informatieavond gehouden voor vrijwilligers om hen te informeren over de mogelijkheid om als chauffeur te gaan rijden op de buurtbussen. Deze avond werd heel goed bezocht. Inmiddels beschikt de vereniging over voldoende vrijwilligers om de beoogde buurtbus te kunnen gaan rijden. Daarnaast is de beoogde buurtbusverbinding kansrijk om aan de eis, van de subsidieaanvraag, van minimaal 400 reizigers per maand te kunnen voldoen.

Arriva stelt bus beschikbaar

Met Arriva is er inmiddels contact geweest over de wens van de Buurtbusvereniging Lelystad om per 2 januari 2016 met een buurtbus te kunnen rijden. Arriva heeft een bus beschikbaar gesteld die voorlopig ingezet kan worden in afwachting van een definitieve bus. Daarnaast worden de vrijwilligers tijdig opgeleid tot buurtbuschauffeur. Hiervoor heeft Arriva een projectleider voor het buurtbusproject Lelystad benoemd.

Kijk voor meer informatie op de website van Buurtbusvereniging Lelystad.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.