Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Otter kan veilig onder de Vogelweg door

Geplaatst op donderdag 3 november 2016 08:20
  • Otter. © Jasper Pluim

pinterestmail

Lelystad - Met het eerste geld dat Het Flevo-landschap heeft ingezameld met het otterproject is, in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland, een veilige otterpassage gemaakt onder de Vogelweg in Lelystad.

Deze passage verbindt twee gebieden van Het Flevo-landschap, namelijk de Vogelakker en de Grote Trap. De passage zorgt er voor dat deze bijzondere dieren veilig hun oversteek kunnen maken bij deze drukke weg. Broodnodig volgens het Flevo-landschap, omdat ruim een derde van de otterpopulatie jaarlijks wordt doodgereden.

Ondanks de komst van de oversteekplaats zijn er nog veel gevaarlijke plaatsen in Flevoland die moeten worden aangepakt. Daarom is financiële hulp nog steeds hard nodig. Het Flevo-landschap blijft zich de komende tijd inzetten om de otter een veilig thuis te bieden in de provincie.

De stichting zet zich in om de visotter in Flevoland te helpen. In Natuurpark Lelystad vangen zij verschillende (wees)otters uit binnen- en buitenland op.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.