Lelystad

Reggefiber stopt na Zuiderzeewijk met aanleg glasvezel in Lelystad

Geplaatst op donderdag 15 september 2016 07:20
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Lelystad - Met de aanleg van glasvezel in de Zuiderzeewijk zijn de werkzaamheden voor Reggefiber in Lelystad afgerond. De gemeente had graag gezien dat Reggefiber ook de wijken Golfpark, Golfresort, Houtribhoogte en Parkhaven zou aansluiten.

Breedbandnetwerk

Er zijn diverse redenen om niet verder te investeren in glasvezelnetwerken in Lelystad. Er wordt steeds vaker gekeken naar de mogelijkheden die een breedbandnetwerk biedt. Dat betekent dat KPN, waar Reggefiber 100 procent onderdeel van is, kijkt naar een breedbandoplossing voor een plaats.

In de ene wijk zal dit betekenen dat er een glasvezelnetwerk wordt aangelegd, terwijl in de andere wijk een upgrade van het huidige netwerk voldoende mogelijkheden biedt. Dit gebeurt door toepassing van innovatieve technieken op het bestaande netwerk.

Natuurlijk zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen de gemeente en Reggefiber om te zoeken naar de voorwaarden waarop glasvezel wel aangelegd kan worden. Deze zijn vooralsnog niet gevonden, maar Reggefiber en de gemeente blijven in gesprek om de mogelijkheden voor het breedbandnetwerk te onderzoeken.

Voor eigen risico

Reggefiber heeft de aanleg van glasvezel in Lelystad voor eigen rekening en risico uitgevoerd. De gemeente heeft Reggefiber geassisteerd in de communicatie en de vergunningen ten behoeve van de aanleg, maar niet mee betaald. Voor de afspraken rond de aanleg hebben de gemeente en Reggefiber een convenant getekend. De gemaakte afspraken in dit convenant zijn door beide partijen nagekomen.

In gesprek met inwoners

De gemeente gaat de komende maanden in gesprek met de inwoners van de genoemde wijken om te inventariseren of er voldoende bandbreedte beschikbaar is en indien nodig gezamenlijk te zoeken naar haalbare uitbreiding daarvan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.